Popeleční doba je před námi a s ní i tentokrát speciální nabídka uživatelům Signálů - postní koučink. Zapojit se může každý autorizovaný (neváhej, autorizovat se můžeš online)

Není těžké dát si předseveztí pro postní dobu, těžší je ho dodržovat. Pomoci může rozhovor s někým, kdo naše předsevzetí zná a může nás v obtížných chvílích povzbudit, podržet nebo „nakopnout“. Oslovili jsme několik kněží, řeholníků a řeholnic, zda by byli ochotní převzít v postní době roli duchovního „kouče“, který by pomohl zájemcům projít tímto obdobím liturgického roku. Někteří přikývli a tak vám nyní můžeme nabídnout službu duchovního povzbuzení v postní době.

(foto: WELSTech Podcast, www.flickr.com, cc)

Pokud bys rád(a) svá postní předsevzetí a jejich prožívání konzultoval(a) s „přítelem na síti“, připoj se ke společenství Postní doba 2019.Pozor, služba je pouze pro autorizované. Také kapacita je omezená. Takže neváhejte! Deadline je v úterý 5. března.

Kouče a zájemce přiřadíme losem. Komunikovat spolu můžete přes vzkazy na Signálech, emailem, po telefonu anebo jakkoli dle vaší domluvy. Na začátku byste se měli vzájemně představit a dohodnout se na způsobu prožívání postní doby, na konkrétních předsevzetích. V průběhu postní doby pak cca jednou týdně, nejlépe v neděli si napsat, jak se v uplynulém období dařilo, co bylo snadné, co těžké, poradit se, povzbudit. Pro lepší představu si můžeš přečíst ohlasy postního koučinku z roku 2017 .

 

(foto: Mia, www.flickr.com, cc)

Zaujala tě možnost zapojit se do prožívání postní doby společně se Signály? Nezapomeň se tedy připojit ke společenství Postní doba 2019.

Pokud jste kněz, řeholník/řeholnice či jáhen a mohli byste nabídnout službu duchovního koučinku, budeme rádi, když se nám ještě ozvete na email [email protected].

K prožití postní doby doporučujeme také 19 tipů jak přežít/prožít půst